Andrea de Graaff

Hypnose en hypnotherapie in de regio Eindhoven

Ik ben Andrea De Graaff – gecertificeerd Hypnotherapeut. Het is altijd mijn passie geweest om anderen te helpen. Als verpleegkundige en later ook als kinder- en jeugdverpleegkundige. Ik ben er ondertussen achter gekomen dat ik begeleiden leuker vind dan het verplegen. Ik had al vaak nagedacht over wat ik nou echt leuk vind om te doen en wat mij echt energie oplevert. 

Enkele jaren geleden ben ik zelf in aanraking gekomen met hypnose. Ik wilde afvallen. Ik heb een virtuele maagband laten plaatsen en was gefascineerd over wat er gebeurde, zo bijzonder dat je echt voelt dat je minder kan eten maar ook dat je minder wilt eten. Ik werd zo getriggerd dat ik de opleiding tot hypnotherapeut ben gaan volgen. Hoewel ik aangenaam verrast was over hypnose en de virtuele maagband bleef ik wel wat teleurgesteld dat ik niet meer dan 5 kg kwijt raakte.

Het afgelopen jaar heb ik dan ook veel tijd en energie gestoken in het doorontwikkelen van de virtuele maagband. Heb ik een eigen programma ontwikkelt en ben dit programma ook zelf gaan volgen waardoor ik nog 8 kg ben kwijt geraakt! En daar ben ik uiteraard heel blij mee. 13 kg eraf! En ik voel me niet alleen lichamelijk super maar ook mentaal. Het is geen strijd meer, heerlijk! 

De virtuele maagband is een onderdeel waar ik veel mensen mee help. Ik vind het zo leuk om mensen hier mee te helpen omdat heel herkenbaar is (was) voor mij. Ik heb een programma doorontwikkeld waarmee hele goede resultaten te behalen zijn. Ik vertel mensen ook dat ze het moeten zien als een proces, het is niet goed of fout en het gaat waarschijnlijk ook met vallen en dan weer opstaan, maar als ze precies doen wat ik zeg, zal er resultaat zijn! 

Maar er zijn ook vele andere issues waar mensen met hypnose heel goed mee geholpen kunnen worden. Denk hierbij aan angsten- depressies- stoppen met roken, eigenlijk alles wat psychisch een oorzaak heeft.

Ik heb verder ook een programma ontwikkelt voor mensen met hooikoorts Ook iets wat ik heel leuk vind om te doen. Zo bijzonder dat je mensen af kan helpen van hun allergieklachten. Als verpleegkundige altijd gedacht dat dit iets lichamelijks zou zijn, maar met hypnose is het dus heel goed mogelijk om dit probleem voor mensen te verhelpen. Dit is ook echt een passie voor mij.

Het is verbazingwekkend wat je allemaal met hypnose bereikt! Hypnotherapie als een snelle en effectieve manier om problemen op te lossen. In 1-3 sessies van je probleem af, dat is toch fascinerend. In mijn beleving zou iedereen dat eens ervaren moeten hebben.

De resultaten uit de praktijk zorgen ervoor dat mijn enthousiasme alleen maar is toegenomen. Eerlijkheid, vertrouwen en integriteit vind ik heel belangrijk, ze zijn zelfs van essentieel belang om de hypnose te laten slagen.